Revalidatie

We spreken van revalidatie wanneer er na een operatie of ziekenhuisopname aan uw herstel gewerkt moet worden. Jongeren zullen hiermee te maken krijgen na bijvoorbeeld een meniscusoperatie of het vervangen van een voorste kruisband. Op latere leeftijd moet u bijvoorbeeld denken aan een nieuwe knie, nieuwe heup of rugoperatie. In alle gevallen is het zaak zo snel mogelijk goede fysiotherapeutische begeleiding te krijgen zodat blijvende belemmeringen zo veel mogelijk beperkt worden. Na dergelijke operaties zijn er vaak aanvankelijk bewegingen of activiteiten die u tijdelijk moet vermijden, maar dit wil niet zeggen dat u niets meer mag of kunt doen. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierin in iedere fase van uw revalidatie uitstekend begeleiden, van de eerste stappen tot aan het hervatten van uw sport of hobbies. Hoewel behandelingen aan de bank aanvankelijk een onderdeel van de revalidatie zijn, is het toch met name de actieve oefentherapie die de boventoon voert. Uiteraard zijn voor een optimale revalidatie ook de huiswerkoefeningen die u dagelijks zelfstandig kunt uitvoeren onmisbaar.

Ook na ingrepen aan bijvoorbeeld uw hart of longen, bij verschillende chronische aandoeningen of na een hersenbloeding kan het erg zinvol zijn om te revalideren. U moet hierbij denken aan het opbouwen of terugkrijgen van uw conditie, herstel van uw looppatroon en behoud van de functies van uw armen en benen. U zal hier zelf actief aan moeten werken, maar de fysiotherapeut kan u de deskundige begeleiding geven voor een optimaal resultaat.

De revalidatie vindt in principe plaats in onze oefenruimte. Indien het voor u echter onmogelijk is om naar de praktijk toe te komen kunt u ons in sommige gevallen vragen de eerste paar keer naar u toe te komen.