Chronische peesklachten (Shockwave / EPTE)

Hielspoor, achillespeesontsteking of tenniselleboog. Deze klachten hebben gemeen dat ze erg langdurig kunnen zijn en voor veel pijn en beperkingen kunnen zorgen. De behandeling van peesklachten bestaat in eerste instantie vaak uit het optimaal laten functioneren van alle gewrichten, rekoefeningen en het beperken van de belasting op de pezen. Helaas blijkt dit niet altijd voor voldoende resultaat te zorgen.

In onze praktijk hebben wij echter twee behandelmethoden tot onze beschikking om ook de langdurige of chronische peesontstekingen te kunnen behandelen, Shockwave en EPTE. Recent wetenschappelijk onderzoek toont steeds vaker de effectiviteit van deze behandelmethoden. Beide behandelmethoden worden in onze praktijk gebruikt als onderdeel van een behandeling fysiotherapie en er zijn dan ook geen extra kosten aan verbonden. 

Shockwave

Shockwave therapie maakt gebruik van schokgolven die vanuit een behandelkop op de pijnlijke peesontsteking worden gericht. Hierdoor ontstaan er biologische veranderingen in en rond de pees waardoor het weefselherstel wordt gestimuleerd. De stofwisseling wordt heel lokaal gestimuleerd en ook de circulatie wordt verbeterd. Hoewel de prikkel van buitenaf komt, wordt het lijf in wezen aangespoord om zelf van binnenuit te herstellen.

EPTE

Ook bij EPTE wordt het lichaam gestimuleerd om lokaal weefselherstel te bereiken. Dit gebeurt door middel van een dun naaldje, welke in de geïrriteerde pees geprikt wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de echo, waardoor we altijd op de exacte plek van de peesklachten kunnen behandelen. Vervolgens wordt de naald onder een zwakke stroom gezet waardoor er lokaal in het peesweefsel een reactie plaatsvindt en het herstel gestimuleerd wordt.